A gépek sem mennek örökké!

 2012.12.19. 16:07

Szóval a billentyűre is már olyan undorral nézek, hogy Hollywoodban külön filmeket tudnánk rá építeni. Azt hiszem nem megy tovább, idénre teljesen szétesett a gépezet. A fogaskerekek jajveszékelve csikorognak a fejemben, hogy hagyjam őket egy kicsit állva, had jöhessenek a szerelők egy nagygenerálra, hogy újból a régi ritmusban egymásnak simulva forogjanak tovább.

Talán némi szellemi felfrissülést hozhat az este, amikor regeneráló foglalkozásként elmegyek egy játékboltba némi karácsonyi mosolycsalóért. ÓÓÓ még egy csomó sor van a listámon, amit ki kellene húzni és legrosszabb, hogy ma sincs péntek. Persze a péntek is csak egy nap a hétből amit arra találtak ki, hogy a hétvégére tuti elfáradjál.

És, ha meglátok egy „Anya add el a házat, mert tanulni szeretnék. Én is akarok egy mihaszna jogi vagy közgáz diplomát, bár baszok tanulni és majd úgy 8-10 év múlva végzek is és utána elmegyek a picsába esetleg majd nem leszek hajlandó nulla munkatapasztalattal elvállalni egy nettó 300 ezres állást” típusú embert, akkor tuti a saját tökömre kötöm fel a nyakam és akasztom fel annál fogva magamat egy villanypóznára! Persze tudom, hogy szar a rendszer, de Én úgy gondolom, hogy a hiányszakmákat kellene támogatni és nem az olyanokat amiből a Magyar felsőoktatás óránkén 50-et lök ki magából! Meg úgy amúgy talán azon is kellene gondolkozni, hogy egy jó szakmunkás (szakember) manapság sokkal könnyebben meg tudja keresni a betevőjét mint egy 2-3 diplomás kezdő vagy középhaladó, magát értelmiséginak tituláló, én felülről tekintik le rád, kivagyi emberek. Sajnos a szakmunkásnak és úgy a melós társadalomnak nem sok értéke van. Ez sajnos a lustaság és azt kihasználó magánfőiskolák eredménye. De nem baj! A lényeg, hogy arra kell törekednünk, hogy Magyarország az irodaházak országa legyen és lehetőleg mindenki névjegykártyáját valami menedszer felirat díszítse, mert kéremszépen itten az van, hogy büdös a munka! Ráadásul valami titokzatos módon azt gondolja mindenki, hogy a nagy külföldön minden tökéletes és az eső is csak akkor esik amikor a gazdák úgy akarják! Jaaa, hogy a nagy kapitalista színtéren vannak kétkezi munkások is?!?!?! Hihetetlen!!! Ez még hagyján, olyan kétkezi munkások vannak akik megtanulták, hogy a becsületes, alapos, nem lehúzós munkával pénzt is lehet keresni, akár annyit mint diplomával a zsebben. Na ez az amit a divattüntetők soha nem fognak megérteni és talán nem is kell, mert soha nem válna belőlük igazi szakember. Ezek az emberek ideális titkárnők menedzserek bek ofiszok és áut of ofiszok lesznek majd egy olyan társadalomban ahol az érték a csaláson és a hazugságokon alapszik. És most nem a kémia, biológia vagy fizika szakos hallgatókra gondolok, mert minden tiszteletem az Övék, hogy egy olyan nem megbecsült szakmát választottak, amivel minden hónap végén átmennek Anyukához egy kis maradékért!

Kezicsókolom!

ui:nem írom tovább, mert adrenalin túltengésem lesz!

GH.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://svij.blog.hu/api/trackback/id/tr224973364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása